Nattevagter, Sundhed & Pleje

Tilbage til oversigten

Udfordring

Hvert andet år udarbejdes sundhedsprofil på alle nattevagter i Faxe Kommune. Som supplement til den fysiske sundhedsprofil besluttede Tina Norking, centerchef for Sundhed og Pleje i Faxe Kommune, at tilbyde alle nattevagter coaching for at sætte fokus på nattevagternes trivsel og hvad de individuelt kunne gøre i forhold til deres egen trivsel. Samtalerne afslørede frustration blandt nattevagterne over samarbejdsrelationer, manglende trivsel og lyst til at gå på arbejde, manglende energi og udtalt problemtænkning blandt nattevagterne.

Værktøjer

For at løse udfordringen valgte Affectum at introducere nattevagterne for den anerkendende metode, herunder nødvendige værktøjer til at sikre trivsel og arbejdsglæde, øget selvtillid og selvværd og en række værktøjer til at give indsigt i personlighed og adfærd – både i nattevagternes egen og i kollegernes. Affectum satte fokus på, hvad det enkelte individ kunne gøre for at passe på sig selv og udarbejdede personlige handlingsplaner for hver medarbejder. Formålet var at skabe selvstændig refleksion over egen adfærd.

For at gøre op med problemtækningen satte den anerkendende tilgang fokus på værdier og drømme ved at etablere et fælles rum, hvor succeser italesattes, og hvor nattevagterne i grupper etablerede fælles billeder af en ønsket fremtid. Samtidig introducerede forløbet ’støttende overbevisninger’, hvor nattevagterne arbejdede med at fjerne problemtænkningen.

Tilkoblet forløbet var desuden to workshops, hvor der blev arbejdet med sundhed, motion og kostvaner samt betydningen af at fastholde familieliv og sociale aktiviteter. Her blev nattevagterne introduceret til sundhedshjulet, det personlige valg og ansvar, samt individuel målsætning for hver deltagers helbred.

Effekt

Nattevagterne har udtrykt stor begejstring for den ekstra opmærksomhed, de fik i forbindelse med forløbet. Flere medarbejdere reflekterer nu selvstændigt over deres adfærd og forholder sig konstruktivt til problemer og samarbejdsrelationer.

Medarbejderne har været superglade for den ekstra opmærksomhed og det fokus, der har været på dem. Jeg fik et stort tak tilbage, og de er ovenud lykkelige for det. Flere af medarbejderne er blevet bedre til at tænke over deres kostvaner selv

Medarbejderne tager nu aktivt ansvar for familieliv og sociale relationer, og flere har igangsat initiativer med fokus på omlægning af kost- og søvnvaner for at forbedre deres trivsel og sundhed.

Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt os allerede i dag, vi er klar til at hjælpe dig videre godt videre.
Scroll to Top