Mentorrollen

Organisationer, der skaber effektive onboarding-programmer og træner deres medarbejdere i mentorrollen, styrker deres markedsposition: Fastholdelse og tiltrækning af nye medarbejdere er nemmere, og det psykiske arbejdsmiljø forbedres.

På dette forløb træner vi dine mentorer til at blive mere effektive i deres mentorrolle. De bliver skarpe til at planlægge, strukturere og udføre udbytterige mentorsamtaler, der skaber udvikling hos dine nye medarbejdere.

Derudover lærer du og dine medarbejdere at skabe onboarding-programmer, der giver dine nyansatte medarbejdere en optimal start på deres nye arbejdsliv, så de både føler sig motiverede og hurtigt bliver effektive i deres nye stilling.

Bliv mere attraktiv med medarbejderudvikling

Dine mentorer er centrale værdiskabere for din organisation, fordi de støtter og hjælper dine nye medarbejdere til at præstere og nå deres mål og ønsker. Og når du optimerer din organisations onboarding-program og styrker dine mentorers kompetencer, står I stærkt på markedet – både internt og eksternt.

Internt får din organisation et sundt psykisk arbejdsmiljø, og det bliver nemmere at fastholde dine medarbejdere. Eksternt bliver din organisation mere tiltrækkende for nye dygtige medarbejdere, der leder efter en arbejdsplads, der går op i medarbejderens udvikling.

Den mangefacetterede mentorrolle

Mentorer bærer mange kasketter og fungerer som coaches, tryghedspersoner, samtalepartnere, forbilleder og lyttende empatiske menneskekendere.

Mentorsamtalerne bygger på mentorens egne erfaringer i arbejdslivet, og en god mentor bruger historier fra eget arbejdsliv til at inspirere og udvikle nye medarbejdere. Mentoren spotter hurtigt unikke udviklingspotentialer og hjælper medarbejderne til at blomstre i dem selv og deres arbejdsrolle.

Det er essentielt, at dine mentorer kan skræddersy samtalerne, så de passer til den enkelte medarbejder. Derudover skal de være i stand til at skabe et trygt rum, der skaber plads til reflekterende tænkepauser og eftertænksomme stunder.

Er forløbet noget for din organisation?

Forløbet er for organisationer, der arbejder med onboarding- og mentorprogrammer og ønsker at give nye medarbejdere en god start.

Forløbet er oplagt for din organisation, hvis du kan nikke ja til et af nedenstående punkter:

 • Vi vil styrke vores onboarding-proces, så den bliver mere effektiv og støtter nye medarbejdere
 • Vi har en høj medarbejderomsætning, der kræver en stabil introduktion for vores nye medarbejdere
 • Vi arbejder med team-struktur og vil gerne styrke vores interne kompetenceudvikling
 • Vi går op i at skabe en stærk læringskultur for vores medarbejdere

Sådan styrker vi mentorer og onboarding-proces

På forløbet træner vi dine medarbejdere i de vigtigste principper for at mestre mentor-rollen – og bruge dem i praksis. Forløbet er teoretisk funderet, men vi har et skarpt, praksisnært fokus, fordi vi kommer længere og lærer hurtigere med praksisorienteret læring og deltagerorienteret undervisning.

Helt konkret arbejder vi med:

 • De vigtigste aspekter af mentor-rollen – og implementering af dem i praksis
 • Skabelse af den effektive onboarding-proces
 • Identificering af typiske behov hos nye medarbejdere
 • Strukturering og planlægning af skræddersyede mentorsamtaler
 • De vigtigste spilleregler for en god mentorsamtale og et trygt refleksivt rum, herunder spørge- og lytteteknikker
 • Hvordan erfaringer bruges til at inspirere til medarbejderens udvikling – frem for at give gode råd

Derfor vil din organisation stå stærkere efter forløbet

 • Stærke mentorer hjælper dine nye medarbejdere med at præstere optimalt på arbejdspladsen
 • Du fastholder dine medarbejdere bedre, fordi dine mentorer skaber tryghed og hjælper dine medarbejdere med at nå deres karrieremål og ønsker
 • Et gennemtænkt onboarding-program gør din organisation mere effektiv, fordi nye medarbejdere hurtigere kommer i gang med deres opgaver
 • Når din arbejdsplads har onboarding- og mentor-programmer, tiltrækker du nemmere den rette arbejdskraft

Det kan du som deltager forvente af forløbet

 • Du får værktøjer til effektivt at vejlede og støtte nye medarbejdere
 • Du styrker dine evner til at identificere og imødekomme individuelle behov, så du kan skræddersy udbytterige mentorsamtaler
 • Du får kompetencer til at kunne skabe et trygt rum til at dele ønsker, oplevelser og bekymringer og samtidig give tid til refleksion og eftertænksomhed
 • Du får indsigt i hvordan du kan dele dine erfaringer på en inspirerende måde
 • Du får kompetencer, så du kan være både fortrolig og kritisk på en konstruktiv måde
 • Du får konkrete metoder og værktøjer til at udfordre – med fokus på både empati og udvikling

Det praktiske

Temaet kan tilrettelægges ud fra jeres behov og ønsker – både hvad angår varighed og antallet af deltagere.

På vores første dag, får du og dine medarbejdere udleveret det materiale, vi gennemgår igennem forløbet, og som I kan bruge efterfølgende i jeres hverdag. Der vil være fuld forplejning alle dage – morgenmad, frokost, eftermiddagskage og kaffe, te og vand ad libitum.

 

Vil du vide mere?

Kontakt Gitte Kilhof

Direktør

Scroll to Top