Bæredygtig ledelse i Affectum

At lede bæredygtigt handler om at sikre, at virksomheden finder en balance mellem økonomisk vækst, sociale forhold og miljømæssige hensyn. Hos Affectum tager vi social bæredygtighed seriøst og tænker løbende på, hvordan vi kan lede på en måde, der bidrager til en bedre fremtid for alle. Dette betyder blandt andet, at vi har fokus på at undgå stress i organisationen, da kronisk stress er en udfordring for bæredygtigheden, da det indikerer, at vi bruger flere resurser fra vores ansatte, end de kan holde til. Det er der selvfølgelig adskillige grund til at have for øje, men en af dem er at for højt pres kan bevirke at det bæredygtige fokus risikerer at blive nedprioriteret. Derfor arbejder vi kontinuerligt på at sikre, at vores ansatte trives og har de bedste muligheder for at bidrage positivt til vores organisation. Derfor har vi også valgt at undervise vores administration i vores eget koncept, vækstKULTUR, for at sikre os at de har de rigtige redskaber til at trives i deres professionelle hverdag. Her ligger vi blandt andet vægt på kommunikation, samarbejde og personlig udvikling.

Bæredygtig ledelse omfatter at være åben og transparent omkring den bæredygtige indsats, så vores ansatte føler og ved, at de er en del af en fælles mission om at bidrage til en bæredygtig fremtid. Hos Affectum stræber vi efter at inspirere vores ansatte til at tænke bæredygtighed ind i deres dagligdag, for eksempel ved italesætte vores høje papirforbrug, så vi sammen kan bidrage med forslag til at reducere det.

Vi værdsætter at inddrage vores ansatte i vores bæredygtige proces. Vi mener, at det er vigtigt at få deres perspektiv på bæredygtighed, da dette kan være afgørende for, at vi kontinuerligt arbejder på at skabe en mere bæredygtig hverdag. Deres indsigt og kendskab til organisationen inspirerer os til at blive bedre, og deres perspektiver kan lære os nye ting om, hvordan vore bæredygtige profil kan nå nye højder. Det betyder også, at vi som bæredygtige ledere har et ansvar vedrørende at skabe en organisation, hvor der er højt til loftet, og hvor vores ansatte føler, at de bliver set og hørt, når de kommer med nye idéer. Derfor gør vi vores ypperste for at praktisere principperne bag psykologisk tryghed, herunder situationsbestemt ydmyghed og proaktiv spørgelyst. Netop disse principper kan øge lysten til at komme med nye ideer, hvilket gør, at vi på tværs af Affectum kan være inspirationskilder for hinanden og sammen skabe en mere bæredygtig fremtid.

Vil du vide mere?

Kontakt Christian Mosegaard Rasmussen

Bæredygtighedsansvarlig

Scroll to Top