Den autentiske leder

Når ledere agerer autentisk, oplever de større tilfredsstillelse og motivation i deres lederrolle. Og medarbejdere mærker, når deres leder kommer fra et ægte og autentisk sted. Især tiltrækkes de yngre generationer af autentisk ledelse, og de bliver nemmere at rekruttere og fastholde.

Forløbet Den autentiske leder er til dig, der vil udvikle dine autentiske ledelseskompetencer. Når du styrker din autenticitet, styrker du trivslen både hos dig selv og blandt dine medarbejdere. Du inspirerer og motiverer dem til også at agere autentisk i deres arbejde og giver dem tryghed, fordi I agerer ægte og menneskeligt over for hinanden.

Når du lærer, hvordan du leder autentisk, oplever du en større ro og tilfredshed i din lederrolle. Du får lov at være dig selv og lede ud fra dine ægte kernekompetencer, hvor din autoritet blandes med din autenticitet.

Balance mellem bløde og hårde værdier

Når du skal lede autentisk, skal du finde frem til din personlige ledelsesstil. Der er ikke én måde, der er rigtig at være leder på – snarere handler det om at lede ud fra dine unikke kerneværdier, der matcher din organisations mission og mål.

Ledere, der investerer i at finde frem til deres unikke ledelsesstil, oplever større tryghed og tilfredshed i deres lederrolle, fordi barriererne mellem det ægte jeg og lederrollen brydes ned.

Dine medarbejdere kan tydeligt mærke, når du leder med integritet. Når du lærer, hvordan du balancerer dine bløde og hårde værdier, er du godt på vej til at være en autentisk leder. Det vil sige, at fx sårbarhed, ydmyghed, varme og passion er lige så vigtige som fx ansvarlighed, retning og power.

Autentisk ledelse er fremtidsledelse

At kunne lede autentisk er et must for organisationer, der vil fremtidssikre deres position på markedet. Fx kræver Generation Z i højere grad end tidligere generationer autentisk ledelse.

De forventer, at deres leder agerer ægte og menneskeligt – og forventer tilsvarende, at de også ses som det individuelle menneske, de er. For dem giver det altså enorm tryghed, når du viser dine bløde sider og ser dem i øjnene, samtidig med du viser dem retningen.

De nye generationer ønsker også at være et sted, hvor værdierne er i orden, og det er et kæmpe plus, når de mærker, at deres leder agerer ud fra autentiske kerneværdier og ikke bare følger en protokol og regelsæt for, hvordan tingene burde være.

Er forløbet noget for din organisation?

Forløbet henvender sig både til nye og erfarne ledere, der ønsker at udvikle deres ledelsesstil, så den bliver mere autentisk og favner nye generationer.

Forløbet er relevant, hvis du eller din organisation kan nikke ja til et eller flere af punkterne nedenfor:

 • Vi ønsker at skabe en organisation, hvor ledelsen er autentisk
 • Vi vil gerne udvikle vores ledelsesteam til at blive mere nærværende i deres ledelsesstil
 • Vi vil opdatere vores ledelseskompetencer, så vi bedre kan tiltrække og fastholde yngre generationer

Sådan hjælper vi dig med at finde din autentiske ledelsesstil

På forløbet rådgiver og træner vi dig i at udvikle dine autentiske ledelseskompetencer. Fundamentet er gennemtestet teori, men vores fokus er på praksis, fordi vi kommer længere og lærer hurtigere med praksisorienteret læring og deltagerorienteret undervisning.

Vi sørger for at skabe et rum, hvor du og dine ledelseskollegaer føler jer trygge til at udføre øvelserne sammen og dele erfaringer. Det er vejen til at nå en sund, ægte og balanceret ledelsesstil bygget på ægte, empatisk og transparent kommunikation.

Helt konkret arbejder vi med:

 • Udvikling af autentiske ledelseskompetencer
 • Identifikation af kerneværdier og hvordan de integreres i ledelse
 • Styrkelse af empati og menneskelig interaktion
 • Fremme ærlig og transparent kommunikation i ledelse
 • Principper for at lede med hjertet

Derfor vil din organisation stå stærkere efter forløbet

 • Kvaliteten af ledelse styrkes gennem autenticitet, skaber tillid hos dine medarbejdere, og kommunikationen bliver mere ærlig og direkte
 • Autentisk ledelse styrker det psykiske arbejdsmiljø og øger dine medarbejderes tryghed
 • Både medarbejdertrivslen og produktiviteten øges i din organisation
 • Autentisk ledelse er en fremtidssikring, fordi I nemmere fastholder og tiltrækker nye generationer

Det kan du som deltager forvente af forløbet

 • Du udvikler dine autentiske ledelseskompetencer og ledelsesstil
 • Du styrker din evne til at engagere dig og forstå dine medarbejdere
 • Du træner dine evner i ærlig og transparent kommunikation
 • Din indre motivation og ro i lederrollen styrkes, fordi du lærer at bruge dine kerneværdier i din ledelse
 • Du lærer at balancere dine bløde og hårde værdier
 • Du får et mere ægte forhold til dine medarbejdere, fordi de kan mærke dig som det menneske, du er

Det praktiske

Temaet kan tilrettelægges ud fra jeres behov og ønsker – både hvad angår varighed og antallet af deltagere.

På vores første dag, får du og dine medarbejdere udleveret det materiale, vi gennemgår igennem forløbet, og som I kan bruge efterfølgende i jeres hverdag. Der vil være fuld forplejning alle dage – morgenmad, frokost, eftermiddagskage og kaffe, te og vand ad libitum.

Vil du vide mere?

Kontakt Morten Ørsted Kirkeby, projektleder, autoriseret arbejdsmiljø

Scroll to Top