Plejecenter Hassinghave

Tilbage til oversigten

"Styrket fællesskabsfølelse og fokus på åben og ærlig dialog"

Udfordring

Plejecenter Hassinghave har flere gange deltaget i Affectums VækstKULTUR®-forløb. Efter de i 2018 gennemgik en større organisationsændring, og der blev ansat mange nye medarbejdere, bookede de igen et forløb. Det skyldtes især et ønske om at skabe en samlet organisationskultur: En kultur, hvor medarbejderne kender hinanden og samarbejder på tværs af teams og afdelinger, og hvor følelsen af at være en del af en helhed er stærk.

Bente Hvarregaard Larsen, leder på Hassinghave, mener, at deres tradition for løbende at deltage i udviklingsforløb med Affectum har været med til at sætte positive spor i institutionen. Og derfor har de haft flere forløb:

”Affectum og VækstKULTUR er gennem mange år løbende blevet integreret i institutionen. Fx har vores arbejde med dialog gjort, at vi har et fantastisk samarbejde med de pårørende. Så jeg tilskriver i høj grad vores udvikling til forløbene med Affectum,” siger Bente Hvarregaard Larsen.

Værktøjer

Forløbene med Affectum er blevet skræddersyet ud fra, hvad Hassinghave havde behov for på det givne tidspunkt. I 2018 gennemgik de modulerne ‘Mønsterbryderen’ og ‘Kulturbæreren’ og dykkede ned i deres DISK-profiler. Arbejdet med DISK-profilerne har haft stor betydning for både Bente Larsen som leder og hendes medarbejdere.

Bente Hvarregaard Larsen mener, at begejstringen for dette værktøj skyldes, at det er simpelt og nemt at gå til. Værktøjet er nu en integreret del af den måde, de kommunikerer og samarbejder på i hverdagen: ”DISK-profilerne har gjort en stor forskel. Jeg har fuldstændig styr på, hvem der har hvilken profil, og hvad jeg skal være opmærksom på. Det betyder meget for mig som leder i min tilgang til medarbejderen,” fortæller Bente Hvarregaard Larsen.

Bente Hvarregaard Larsen kunne også mærke, at konsulenternes forstående og direkte metode i forløbene rykkede og åbnede medarbejderne. De blev inviteret ind i en åben dialog, som de er blevet gode til at praktisere i hverdagen.

Effekt

VækstKULTUR® har haft en positiv effekt på Hassinghave, både i forhold til kommunikationen og fællesskabet. Ved hjælp af DISK-profilerne har leder og medarbejdere fået en øget forståelse for hinandens forskelligheder og reaktionsmønstre. Deres fokus på løbende at styrke fællesskabet i organisationen fastholder deres positive ry:

”VækstKULTUR har været med til at styrke vores omgangstone. Vores medarbejdere har været her mange år, og de er uddannet hos os, så vi har et rigtig godt ry. Når folk ringer om indflytning eller fremvisning af bolig, siger de tit: ’Vi har hørt så meget godt om jer.’ VækstKULTUR-forløbet og mange gode dage og forløb har bundet os tættere sammen.”

Medarbejderne ikke er bange for at åbne munden, hvis de er utilfredse. Desuden oplever Bente Hvarregaard Larsen, at medarbejderne er nemme at flytte og mere robuste til at håndtere forandringer, takket være arbejdet med Affectum.

DISK-profilerne har gjort en stor forskel. Jeg har fuldstændig styr på, hvem der har hvilken profil, og hvad jeg skal være opmærksom på. Det betyder meget for mig som leder i min tilgang til medarbejderen

Hassinghave har skabt en fælles organisationskultur, hvor personalet føler sig som en del af en helhed, hvor alle hjælper hinanden

Kommunikationen er blevet styrket, og dialogen er åben og ærlig mellem leder og medarbejdere

Medarbejderne er omstillingsparate og robuste

Hassinghave har fastholdt sit positive ry gennem deres løbende fokus på udvikling og samarbejde

Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt os allerede i dag, vi er klar til at hjælpe dig videre godt videre.
Scroll to Top