I 2023 rykkede vi endnu tættere på dem, der hjælper andre

Julen har bragt velsignet bud, vi har hygget os gevaldigt i familierne, og nu nærmer vi os med hastige skridt afslutningen på 2023. For Affectum har det været et spændende og lærerigt år, hvor vi har udviklet nye forretningsområder og sat turbo på arbejdet som autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

I 2024 glæder vi os til at lære en masse nyt, blive klogere på os selv og andre – og ikke mindst til at lancere flere nye koncepter. Og er det ikke præcis det, man drømmer om? En pil, der peger fremad – i retning af noget, der både er udfordrende, spændende og lærerigt?  

Udvikling er vejen frem

Hvis der er noget, der kendetegner Affectum, så er det udvikling. Vi plejer at sige, at stilstand er afvikling, så det ligger os på sinde at styrke, optimere og kvalificere både vores medarbejdere og organisationen som helhed.

Det bliver vi nødt til, hvis vi virkelig vil hjælpe de mennesker, vi samarbejder med. Vi lytter til, hvad der trender, så vi kan tilbyde det præcise mix af kompetence- og organisationsudvikling, der er brug for.  

Vores konstante fokus på udvikling giver altid anledning til refleksion – og derfor har vi i år også afsluttet omstruktureringen af Affectum til en ny og endnu bedre udgave. Vi har rykket vores dygtige Projektledere og ProcesSpecialister frem i bussen og tættere på vores kunder, og de har både taget fat, er vokset med ansvaret og har været glade for at være en del af den kontinuerlige og grundige dialog med vores kunder, som er noget af det, vi vægter allerhøjest. 

Ærlig og nærværende dialog

Forandringerne nyder både vi og vores kunder godt af. Og det er jo dem, vi er her for. Dialogen med kunderne er mere ærlig og nærværende end nogensinde før, og vi høster roser fra dem til undervisningen på vores skræddersyede forløb VækstKULTUR®, til forløb med fokus på trivsel og psykosocialt arbejdsmiljø, og når vi underviser på diplom- og akademimodulerne hos blandt andet Regionshospitalet Gødstrup og Aleris.

Den tætte kontakt med kunderne gør, at vi lynhurtigt kan tilpasse undervisningen til deres behov, hvis de ændrer sig, og det gør de jo indimellem i den meget omskiftelige virkelighed, pleje- og omsorgsbranchen er.   

2023 har også været året, hvor vi har blandet os i debatten om den pleje- og omsorgssektor, Affectum holder så meget af, og som vi ønsker skal være så meget bedre og mere end bare opgaver, der skal løses. Vi skal have fokus på kerneopgaven, og det skal vi også i 2024, så borgerne ikke forsvinder i opgaverne. Og vi skal holde et skarpt øje på vores arbejdsmiljø og arbejdsglæden, så vi kan få flere unge til at arbejde i sektoren. De unge er derude, og de er dygtige, men de stiller krav på en anden måde, end lederne i pleje- og omsorgssektoren er vant til. Det skal sektoren tilpasse sig, hvis de vil have de unge ombord 

Ny bog om arbejdsglæde på vej

Og når man taler om solen (og arbejdsglæden), så er noget af det, jeg glæder mig allermest til i 2024, at vi lancerer endnu en bog. Den skal lige præcis handle om, hvordan man som leder og organisation får sat arbejdsglæden forrest i hverdagen, så den kan sprede sig og smitte alle til at levere deres ypperste.

Bogen er skrevet i samarbejde med arbejdsmiljøeksperten Lars Dencker, og jeg er virkelig stolt af, at en så dygtig og velanset person inden for autoriseret psykosocial arbejdsmiljørådgivning har haft lyst til at skrive en bog sammen med mig. I skrivende stund redigerer vi på den, men jeg glæder mig som et lille barn juleaften til at få den ud i verden og se jer modtage den.  

Det er ikke den eneste nyhed, der kommer til at lave bølgeskvulp i Affectum næste år, men resten gemmer vi, til vi er hoppet helt ind i 2024 med kransekage og et godt glas champagne. 

Jeg håber, at vores veje krydses i det kommende år – enten som tidligere, eksisterende eller måske endda helt ny samarbejdspartner.  

Rigtig godt nytår. 

 

Scroll to Top