Stressforebyggelse

Stress har alvorlige konsekvenser for organisationens succes og medarbejdernes trivsel og helbred. Organisationer betaler dyrt, når de mister dygtige medarbejdere på ubestemt tid. Men ved at forebygge og håndtere stress kan du nemmere opretholde et sundt psykisk arbejdsmiljø.

Stress er en belastningstilstand og kan være kortvarig eller længerevarende. Det er især den langvarige stress, der har konsekvenser for dine medarbejderes. Langvarig stress kan opstå i forbindelse med underbemanding, eller hvis løn og arbejdsvilkår ikke lever op til det, dine medarbejdere bidrager med af tid og kræfter.

Kortvarig stress oplever mange igennem deres liv. Det kan fx være i forbindelse med en presset periode med sygdom blandt personalet. Men i modsætning til langvarig stress kan vi se en ende på det.

På dette forløb får du og dine medarbejdere viden og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge stress. Vi hjælper jer, blandt andet, med at implementere sundhedsfremmende løsninger og skabe åbenhed i jeres interne kommunikation, så den kan rumme de svære stress-samtaler.

Skab bevidsthed om stress

Vi må øge vores bevidsthed om stress, hvis vi vil skabe et sundt psykisk arbejdsmiljø. Og erkende, at det er en ’almindelig’ risikofaktor for vores organisations succes og vores medarbejderes helbred.

Hvis du ønsker en organisation, der modarbejder stress, skal det være et samarbejde mellem alle led i din organisation. Det er nødvendigt, at I alle ved, hvad I skal holde øje med hos jer selv og hinanden.

Men det handler også om at skabe bevidsthed om, hvad der kan skabe stress på netop din arbejdsplads. Er I konstant underbemandet, eller er der uoverensstemmelser omkring opgaver, forventninger og krav til hinanden, som skaber splid?

Sundhedsfremmende samtaler om stress

For at styrke det psykosociale arbejdsmiljø skal I udvikle sundhedsfremmende initiativer og integrere dem i hverdagen. En sund arbejdsplads undgår ikke svære samtaler. Samtalerne bliver integreret i arbejdspladsens samtalekultur – og dermed i dagligdagssamtalerne.

Det skal føles naturligt at sige til vores kollega: “Jeg føler mig lidt presset på hjemmefronten, og jeg kan mærke, at jeg har svært ved at koncentrere mig” eller: “Hey, jeg synes du virker lidt ved siden af sig selv – er der noget, jeg kan gøre for dig?”.

Når dine medarbejdere taler med hinanden om svære emner, er det nemmere at skabe et sundt psykisk arbejdsmiljø, hvor I passer på hinanden. Det er ikke nok at vide en masse om emnet, det skal og må praktiseres i hverdagen.

Er forløbet noget for din organisation?

Forløbet henvender sig til alle organisationer, der ønsker at bruge stressforebyggelse som en investering i organisationens samlede sundhed.

Hvis du kan nikke genkende til én af nedenstående, er forløbet relevant for din organisation:

  • Vi ønsker at reducere stress og forbedre trivslen på vores arbejdsplads
  • Vi vil gerne arbejde med at implementere strategier for stressforebyggelse
  • Vi har brug for konkrete metoder og værktøjer til at identificere og håndtere stress
  • Vi ønsker at styrke vores psykiske arbejdsmiljø og mindske sygemeldinger

Sådan forebygger vi stress i din organisation

På forløbet lærer vi dig og dine medarbejdere de vigtigste principper inden for stressforebyggelse og håndtering – og hvordan I bruger dem i jeres hverdag. Undervisningen bygger på gennemtestet teori, men vores fokus er på praksis. Det skyldes, at du kommer længere og lærer hurtigere med praksisorienteret læring og deltagerorienteret undervisning.

Helt konkret arbejder vi med:

  • Stressfaktorer og stress-signaler
  • Stresshåndterings-strategier
  • Sundhedsfremmende initiativer
  • Skabelse af en stressforebyggende kultur
  • Åben kommunikation omkring stress

Derfor står din organisation stærkere efter forløbet

  • Opmærksomhed på stress reducerer sygemeldinger og øger produktiviteten
  • Når dine medarbejdere har de rette metoder og værktøjer til at forebygge og håndtere stress, vil deres generelle trivsel og engagement stige
  • Åbenhed omkring stress fremmer trivslen i din organisation
  • Fællesskabet i din organisation styrkes, når dine medarbejdere bevidst støtter hinanden i hverdagen
  • Din organisation får et sundt psykisk arbejdsmiljø, da du med forløbet investerer i at skabe trivsel, tryghed og arbejdsglæde for dine medarbejdere

Det kan du som deltager forvente af forløbet

  • Du får grundig viden om stress, og hvordan du håndterer det
  • Du blive skarp på de forskellige stress-niveauer og kan identificere stress-signaler
  • Du får viden og indsigt i de vigtigste værktøjer til at fremme din egen trivsel og støtte dine kolleger
  • Du får en forståelse for, hvordan stress både påvirker din krop og dit sind

Det praktiske

Temaet kan tilrettelægges ud fra jeres behov og ønsker – både hvad angår varighed og antallet af deltagere.

På vores første dag, får du og dine medarbejdere udleveret det materiale, vi gennemgår igennem forløbet, og som I kan bruge efterfølgende i jeres hverdag. Der vil være fuld forplejning alle dage – morgenmad, frokost, eftermiddagskage og kaffe, te og vand ad libitum.

Scroll to Top